PR agencija Prime Communications organizuje finale šestog po redu državnog studentskog takmičenja u odnosima s javnošću, pod nazivom PR Challenge, na kojemu će svoje strategije za dvije ponuđene studije slučajeva predstaviti sedam ekipa, iz cijele Bosne i Hercegovine.

Finalni događaj PR Challenge 2017 će se održati u petak, 22. decembra 2017. godine sa početkom u 11:00 h u prostorijama preduzetničkog i edukativnog centra Networks na adresi Skenderpašina 1.

PR Challenge je društveno odgovorni projekat agencije kojim se promoviše značaj profesije kao strateške funkcije odnosa s javnošću, a namjera da se omogući prilika svim studentima koji izučavaju ovu oblast da se kroz studiju slučaja suoče sa realnim poslovnim izazovima. Ujedno, kroz takmičenje, studente se motiviše na dodatno educiranje, kao i timski rad kroz zajedničko rješavanje prepreka i razmjenu iskustava. Cilj projekta je pružiti priliku studentima da svoja znanja koja stiču na fakultetima primijene u praksi i da rade sa pravim klijentima.

Takmičenje se održava na državnom nivou a sedam takmičarskih ekipa – finalista će predstaviti svoje PR strategije koje su kreirali za socijalno preduzeće, 3Down Štampa  – 3Down print d.o.o. čiji je osnivač Udruženje Život sa Down sindromom, te za projekat Coca-Colina podrška mladima u BiH – program osnaživanja mladih koji je pokrenula Coca-Cola HBC B-H Sarajevo.