Finale petog po redu studentskog takmičenja u PR-u, PR Challenge završeno je danas u hotelu Holiday. Sedam takmičarskih ekipa predstavile su svoje PR strategije za crnogorsku kompaniju Domen d.o.o. i UNICEF kampanju „Vrtići za sve“.

„PR Challenge je još jednom pokazao kako je odlična prilika za mlade ljude i studente da se aktiviraju i da se diferenciraju u odnosu na svoje kolege. Kompaniji DoMEn je zadovoljstvo što ima priliku da razvija prijateljske odnose između PR i marketinških kompanija iz Crne Gore i BiH i, vođeni iskustvom sa projekta PR Challenge, sa zadovoljstvom ćemo se i dalje odazivati na ovakve akcije i projekte.”“, istakao je Luka Radunović, iz kompanije DoMEn d.o.o.

Stručni žiri proglasio je tim  Panamera sa Ekonomskog fakulteta iz Sarajeva za pobjednike petog  PR Challenge takmičenja.

„Upravo mi se ostvario san jer sam stavila krunu na svoje visokoškolsko obrazovanje i zaista sam ponosna na sebe koliko sam naučila tokom istog. PR Challenge je bio veliki izazov za mene sobzirom da kao student marketinga i zaista teško sam mogla da razlučim gdje prestaje marketing, a počinje PR. Izgleda da mi je ipak pošlo za rukom, pobijedila sam sebe i stekla sam dosta novih iskustava i vještina. Ono što mi je bila motivacija je odlazak na Spark.ME konferenciju o kojoj sam toliko čitala i čula, jer zasigurno, to će biti prekretnica koja će ozvaničiti moj studij, a otvoriti nove puteve i mogućnosti za karijeru“ izjavila je Mešić Elma, studentica Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Drugo mjesto osvojila je takmičarska ekipa Adatte također sa Ekonomskog fakulteta iz Sarajeva, dok je treće mjesto osvojila takmičarska ekipa Caliope sa Fakulteta političkih nauka iz Sarajeva.

Pored glavnih nagrada žiri je dodijelio i nagrade za najbolju prezentaciju, najbolju PR strategiju i  najinovativniji pristup.

Organizator PR Challenge-a je agencija Prime Communications, prva domaća PR agencija, koja ovim takmičenjem želi naglasiti značaj PR struke, promovisati mlade, inovativne i kreativne buduće kolege ali i pružiti priliku studentima da teoretska znanja koja stiču na fakultetima primijene u praksi kreirajući strategije za prave klijente.

Pobjednici PR Challenge takmičenja, kao glavnu nagradu, osvojili su kotizacije za učešće na konferenciji o odnosima s javnošću – Sarajevo PR Open koji će se održati sutra, 13. maja u hotelu Holiday, te kotizacije za međunarodnu internet konferenciju Spark.me koja će se održati 31. maja i 1. juna u Bečićima. Učešćem na ove dvije konferencije, najboljim studentima  je omogućeno da uče od najboljih PR praktičara u regiji i svijetu.