Prva radionica PR Club-a pod nazivom “Twittosfera” na kojoj je predstavljena najbrža rastuća društvena mreža današnjice odrzana je u Banjaluci i Sarajevu. Učesnici radionice su imali priliku da saznaju sve mogućnosti  koje Twitter nudi, kako kompanijama i brendovima tako i pojedincima ali i da saznaju koje Twitter opasnosti i krizne situacije može prouzrokovati i kako na takve slučajeve adekvatno reagovati.

“Twitter, kao i neke druge društvene mreže, treba shvatiti kao blagodet, kao jedinstveni i neiscrpni izvor inspiracija i sugestija koji može da osvježi i inspiriše mnoge aspekte poslovanja. Sa druge strane, Twitter omogućava da svoj brend pozicioniramo kroz aktivnu konverzaciju direktno sa svakim pojedinačnim  klijentom, jedan na jedan, za šta bi nam u offline svijetu trebalo mnogo novaca”, istakla je Dragana Đermanović, predavač Twittosfere.

Na Twittosferi su učestvovali PR i marketinški profesionalci koji su, kako kroz teoretske postavke tako i kroz praktične primjere, saznali kako najbržu rastuću društvenu mrežu koristiti u svom radu i radu sa klijentima, preduzetnicima i menadžerima i njihovim zaposlenima i kako kompanije i brendove promovisati te pratiti klijente i konkurenciju.

“Twitter bi morao biti vrlo značajan kanal komunikacije svakoj kompaniji bez obzira na njenu veličinu i geografsku pozicioniranost ali bi trebao biti i bitan industrijskim medijima i marketinškim i PR agencijama, političkim strankama, državnim institucijama. Twitter je informativan, interaktivan, brz, jednostavan, svjež i strastven i sa takvim karakteristikama je potpuno logičan predviđeni trend o rastu broja korisnika koji se u pojedinim zemljama mjesečno uvećava i za 1.400 posto”, kaže Dragana Đermanović.

Jednondevnu radionicu su pratili i novinari koji su saznali kako Twitter može biti od pomoći pri pronalaženju tema, praćenju izvora i istraživanja.

Twittosfera je prva radionica PR Club-a, novog edukativnog projekta agnencije PRIME Communications koji ima za cilj da PR praktičarima, kroz jednodnevne radionice na određenu temu, pored teoretskih znanja i iskustava vrhunskih predavača, omogući i sticanje praktičnog znanja.

Predavači će biti ugledni PR stručnjaci sa praktičnim iskustvom i dokazanim rezultatima na polju kojim će se baviti PR Club, a učesnici će odmah raditi na planiranju i primjeni znanja.

Prezentaciju sa Twittosfere možete pogledati ispod: