U organizaciji agencije Prime Communications u Sarajevu će se 18. novembra održati Prva konferencija „Sarajevo PR Open“, koja ima za cilj povezati stručnjake iz oblasti odnosa s javnošću u BiH i regiji, te ugostiti neke od najznačajnijih regionalnih i domaćih predavača koji će govoriti o trendovima u PR-u.
Predviđena su dva bloka predavanja, gdje će u prijepodnevnom terminu stručnjaci iz regije govoriti o svojim iskustvima i regionalnim trendovima u PR-u, te novim izazovima sa kojima se stručnjaci iz ove, kod nas sve popularnije oblasti, svakodnevno susreću. Drugi dio predavanja predviđen je za stručnjake iz Bosne i Hercegovine koji će se fokusirati na domaće trendove.

Sastavni dio jednodnevne konferencije su i panel diskusije o aktuelnim temama „Političko komuniciranje u Bosni i Hercegovini i regiji“ i „Značaj PR-a za top menadžment“ na kojima će istaknuti profesionalci iz ovih oblasti, direktori kompanija i političari u panel diskusiji imati priliku da iznesu svoja mišljenja i viđenja o ovim temama.

„Sarajevo PR Open“ će postati tradicionalna konferencija, koja će jednom u godini okupiti PR-ovce i omogućiti razmjenu iskustava, saznanja i dodatno educiranje, kao i sklapanje novih kontakata i budućih uspješnih saradnji.

„Bosanskohercegovački PR je izašao iz okvira klasičnog modela komuniciranja. Konkurencija je iz dana u dan sve veća i bolja, te je pravo vrijeme da stručnjaci razmijene svoja iskustva i doprinesu razvoju ove oblasti u BiH. Ovo nije profesija gdje se sjedi iza zatvorenih vrata, te je vrijeme da se popenemo stepenicu više i budemo konkurentni zemljama u regiji.“, izjavila je Arijana Kadrić, Client Service Director Prime Communications.

Agencija Prime Comunications organizacijom ove konferencije želi svim zainteresovanim omogućiti dodatno usavršavanje u svojoj profesiji kao i  upoznavanje novih trendova, strategija i tehnika koje u svakodnevnom radu mogu doprinijeti boljem uspjehu i bržem napredovanju PR profesije u Bosni i Hercegovini.
Konferencija će se održati u hotelu Radon Plaza.